Wilfried Wildschwein

Wilfried Wildschwein

Het is gegarandeerd een feest als Wilfried Wildschwein is geweest.
Wilfried komt uit Haaksbergen nabij de Duitse grens en dat is te horen aan zijn muziek. Veelal Duitse en Oostenrijkse nummers maar dan met een Nederlandse tekst.
Al op jeugdige leeftijd voelde Wilfried Wildschwein zich aangetrokken door de muziek. Thuis in Enschede, stond een orgel, waarop hij graag mocht “pieren”. Ook zong hij veelal de emoties van zich af en uitte hij vocaal zijn blijdschap of verdrietjes, soms tot ergernis van zijn omgeving, want het viel niet altijd goed bij zijn huisgenoten.
Enkele jaren lang had Wilfried op de muziekschool orgelles en zelfs heeft hij in de kerk al eens het indrukwekkende pijporgel bespeeld. Alhoewel hij op een gegeven moment het orgel en de orgellessen vaarwel zegde, bleef het muzikale vuurtje altijd in hem branden.
Zo deed hij op de camping, waar hij, samen met zijn ouders en broers enige jaren tijdens de vakantie stond, op een gegeven moment mee aan een play-back show. En daar vertolkte hij voor het eerst, op advies van zijn vader die op de lokale radio een programma met Duitstalige muziek had, het Ezellied. En Wilfried eindigde bij die wedstrijd vanzelfsprekend als eerste.
Sindsdien is ook het Ezellied niet meer uit zijn gedachten geweest.
Je zou Wilfried kunnen schetsen als een “mensen-mens”. Hij ziet graag dat de mensen in zijn omgeving het goed hebben en als hij hieraan kan bijdragen, zal hij het beslist niet laten.
Het muzikale vuurtje ging in de loop der jaren steeds heviger branden. En als vanzelf kwam toen ook het Ezellied weer naar boven. Wilfried besloot hier zelf een Nederlandse tekst op te maken en samen met Martin Sterken werd het nummer bewerkt tot de track, die recent is uitgekomen.
Wilfried is niet alleen zanger, maar ook een ras-entertainer, die het van moeder natuur heeft meegekregen om mensen te vermaken. Daarin is hij volledig authentiek en blijft dus dicht bij zichzelf en juist dat spreekt mensen aan.
Inmiddels heeft Wilfried een feestrepertoire opgebouwd, waarmee ieder feest, waar hij optreedt, gegarandeerd geslaagd is.
Wilfried Wildschwein het muzikale feestbeest, die zich graag in de tent, feestzaal of feestweide laat lokken.

Website

Bekijk prijzen en boek deze artiest

Login voor prijzen en om deze artiest te boeken.

Helaas, Uw browser is te oud om deze website te tonen. Update uw browser.